WAT DOEN WIJ?

De PlaatsMakers werken aan projecten op het gebied van architectuur, stedelijke economie, cultuur, recreatie en gebiedsontwikkeling waarbij veel samenwerking en/of inspraak is gewenst, zoals: herbestemming, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, wijkinitiatieven, lege kavels, braakliggende terreinen etc.

 

Wij doen dat op locatie, dichtbij en met de (toekomstige) gebruikers en hun buren. Omdat het daar gebeurt.

Plaatsen hebben vaak een duidelijke functie. Door de jaren heen ‘per ongeluk’ ontstaan of zorgvuldig gecreëerd. Soms staat die bestaande of ingesleten identiteit nieuwe ontwikkelingen in de weg.


Door op zoek te gaan naar verborgen eigenschappen of door met andere ogen naar een plaats te kijken, kunnen nieuwe mogelijkheden ontstaan. Want zonder inspirerend toekomstbeeld, geen enthousiasme, draagvlak of investeringen.

 

 

PlaatsMakers helpen een plaats te maken door: letterlijk een plaats te (ver)maken of figuurlijk door de potentie van een plaats te laten zien.

 

Met onderzoek, ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe (business)plannen richten wij ons op het inrichten, (her)bestemmen en (her)positioneren van plaatsen, zodat die plaatsen weer waarde krijgen.

 

Dan doen wij vanuit de filosofie van 'plaatsmaken'. Plaatsmaken voor (toekomstige) eigenaren/gebruikers die het heft in toenemende mate weer in eigen hand moeten of willen nemen.

 

 

=

+

Filosofie

Van grote instellingen die de boel dicteren hebben we de buik vol. In toenemende mate wordt de omgeving weer vormgegeven door gebruikers/eigenaren zelf. Dat betekent PlaatsMaken. Voor deze mensen. Door de grote rol die allerlei professionals de afgelopen decennia hebben gespeeld, zijn we het ‘zelf doen’ soms een beetje verleerd. De PlaatsMakers helpen deze mensen en organisaties die juist weer ruimte willen geven aan deze gebruikers/eigenaren op weg.

 

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe manier van werken. Wij denken dat De PlaatsMakers als collectief van zelfstandigen daar goed in past. Door het bundelen van de krachten van verschillende ZZP-ers, kleine ondernemers en buro’s kunnen we een mooi alternatief zijn voor grote bedrijven en bureaus op A-locaties: samen beschikken we over alle benodigde expertise en ervaring en we zijn flexibel inzetbaar. Met minimale overhead, maar met voldoende capaciteit om alles aan te kunnen. De opdrachtgever betaalt dus voor onze inzet, niet voor ons kantoor en het management. Helemaal van deze tijd.

  • Twitter B&W
  • Facebook B&W

Bedrijfsinformatie

Stichting De PlaatsMakers

KvK nr: 62254421

Contact

Postadres: Alexanderstraat 104

6812 BJ Arnhem

Bezoekadres

Coehoornstraat 35

6811 LA Arnhem

Telefoon: +31 6 2426 6295

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now